Agencija za sprječavanje korupcije

Uručene nagrade osnovcima

Agencija uručila nagrade za najbolje likovne radove na temu „Stop korupciji“
27. decembar 2018.

Agencija za sprječavanje korupcije uručila je nagrade učenicima završnog razreda osnovnih škola koji su pripremili najbolje likovne radove na temu „Stop korupciji“. 

• Najbolji rad je pripremila Teodora Stanković, učenica OŠ „Vuk Karadžić“ iz Podgorice; 

• Drugo mjesto je osvojila Vladana Lalić, učenica OŠ „Milija Nikčević“ iz Nikšića;

• Treće mjesto je pripalo Sari Jokanović, učenici OŠ „Vladimir Nazor“ iz Podgorice.   

Agencija je u oktobru ove godine uputila dopis svim osnovnim školama u Crnoj Gori, sa pozivom učenicima završnog razreda da pripreme i Agenciji dostave likovne radove na temu „Stop korupciji“. Agenciji su dostavljena 264 likovna rada učenika iz 31 osnovne škole. 

Nakon pristizanja radova, tročlana komisija čiji je predsjednik bio Goran Durutović, načelnik Odsjeka za edukacije, a članovi Olivera Nikolić, predstavnica Ministarstva prosvjete i akademski slikar Nikola Simanić, izvršila je pregled svih radova i izabrala najbolje, uzimajući u obzir kriterijume odgovora na temu, kreativnosti i originalnosti. 

Osim tri prvoplasirana rada, izabrano je još devet najboljih likovnih radova učenika, a tih 12 radova je objavljeno na kalendaru Agencije za 2019. Agencija čestita učenicima koji su osvojili nagrade, zahvaljuje se svim učenicima koji su dostavili radove, njihovim nastavnicima i školama. 

Agencija će i u narednom periodu nastaviti da sprovodi antikorupcijske edukacije za učenike i da organizuje slične aktivnosti, a u cilju daljeg jačanja nivoa javne svijesti mlađe populacije o problemu korupcije. 


Novosti