Agencija za sprječavanje korupcije

Održan sastanak direktora ASK i ambasadorke Republike Bugarske u Crnoj Gori

Direktor Agencije i ambasadorka Republike Bugarske su istakli značaj saradnje Crne Gore i Bugarske u oblasti prevencije korupcije
18. mart 2019.

Direktor Agencije za sprječavanje korupcije g. Sreten Radonjić sastao se sa ambasadorkom Republike Bugarske u Crnoj Gori NJ.E. gđom Meglenom Plugčievom.

Direktor je upoznao ambasadorku Plugčievu o nadležnostima i ključnim rezultatima rada Agencije u proteklom periodu, kao i o prioritetima u 2019. godini.

Tema razgovora su bili modaliteti unapređenja saradnje Crne Gore i Bugarske na polju prevencije korupcije, i mogućnost ostvarivanja saradnje Agencije za sprječavanje korupcije i antikorupcijskih organa Republike Bugarske, u cilju razmjene iskustava i dobre prakse u oblastima srodnih nadležnosti ova dva organa.

Takođe, direktor Agencije i ambasadorka Republike Bugarske su istakli značaj saradnje Crne Gore i Bugarske u oblasti prevencije korupcije u okviru aktivnosti međunarodnih organizacija, naročito Regionalne antikorupcijske inicijative za jugoistočnu Evropu i GRECO.

Novosti