Agencija za sprječavanje korupcije

ASK organizovala obuku za novoimenovane javne funkcionere iz Mojkovca

18. mart 2022.

Sistematski razvijajući edukativnu praksu, službenici Agencije za sprječavanje korupcije su u četvrtak, 17. marta, sproveli obuku za novoimenovane javne funkcionere iz Mojkovca.

Načelnica Odsjeka za provjeru podataka iz izvještaja o prihodima i imovini javnih funkcionera Jasmina Maraš, i Dušica Rečević, samostalna savjetnica u Odsjeku za sprječavanje sukoba interesa javnih funkcionera, predstavili su procedure, praksu i rezultate sprovođenja zakonskih obaveza u vezi sa izvještavanjem o prihodima i imovini javnih funkcionera i sprječavanju sukoba interesa u vršenju javnih funkcija.

Obuku su pratili predsjednik i sekretar Skupštine opštine Mojkovac sa petoro odbornika, predstavnici Opštinske izborne komisije, Sekretarijata za opštu upravu, Službe zaštite i spašavanja, Skijališta Crne Gore, osnovnih škola „Radomir Rakočević“ i „Aleksa Đilas Bećo“, i JPU „Jevrosima Jevra Rabrenović“.

Privržena preventivnoj i edukativnoj funkciji, Agencija za sprječavanje korupcije će nastaviti djelovanje na jačanju svijesti javnih funkcionera o integritetu i etičkim vrijednostima u javnom sektoru.

Novosti