Agencija za sprječavanje korupcije

Nastavljeni sastanci sa predstavnicima NVO

2. oktobar 2020.

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović sa saradnicima, sastala se 30. septembra sa predstavnicima nevladinih organizacija Centar za demokratsku tranziciju - CDT i Centar za monitoring i istraživanje - CEMI.

Na sastanku, koji je održan u cilju daljeg jačanja saradnje Agencije i NVO sektora u prevenciji korupcije, prezentovane su aktuelne aktivnosti Agencije, sa posebnim osvrtom na kontrolu finansiranja kampanje za izbore održane 30. avgusta, a razmijenjeni su i prijedlozi za dalju i snažniju međusobnu saradnju.

Agencija prepoznaje NVO sektor kao važnog partnere u prevenciji korupcije te će, kao i do sada, nastaviti da podržava svaki vid međusobne saradnje na tom planu, a koji doprinosi jačanju antikorupcijskih mehanizama u Crnoj Gori.

Podsjećamo, prethodne sedmice održani su sastanci sa predstavnicima nevladinih organizacija Centar za građansko obrazovanje – CGO i Centar za razvoj nevladinih organizacija – CRNVO. Agencija poziva sve zainteresovane subjekte u NVO sektoru da nam se obrate ukoliko imaju konkretne prijedloge za saradnju u prevenciji korupcije.

Novosti