Agencija za sprječavanje korupcije

Sastanak rukovodstva ASK i predstavnika RAI

4. april 2022.

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović sa saradnicima, v. d. pomoćnikom direktorice Borisom Vukašinovićem i načelnicom Odsjeka za standarde, međunarodnu saradnju i odnose sa javnošću Marinom Mićunović, sastala se prošle sedmice sa predstavnicima Regionalne antikorupcijske inicijative (RAI) Anetom Arnaudovskom, višom savjetnicom, i direktoricom za programe i komunikaciju Jasnom Panjetom.

Tokom razgovora, dvije strane su razmijenile informacije o aktuelnim aktivnostima i preduzetim zajedničkim projektima.

Tim RAI je iskoristio priliku da čestita Agencije na uspješno završenoj posjeti ekspertske misije u okviru drugog ciklusa praćenja primjene Konvencije Ujedinjenih nacija protiv korupcije.

Crna Gora je članica RAI od osnivanja organizacije 2000. godine, pod okriljem Pakta stabilnosti za jugoistočnu Evropu. Regionalna antikorupcijska inicijativa, koja okuplja još osam zemalja (Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Makedoniju, Moldaviju, Rumuniju i Srbiju), kontinuirano podstiče i kroz različite aktivnosti pomaže državama članicama u sprovođenju srodnih složenih reformi institucionalnih i zakonodavnih okvira usmjerenih na borbu protiv korupcije.

Novosti