Agencija za sprječavanje korupcije

Obuka u Tivtu o postupanju po prijavama zviždača u saradnji sa CRNVO

9. mart 2020.

Agencija za sprječavanje korupcije, u saradnji sa NVO Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) organizovala je 6. marta u Tivtu predavanje o postupanju po prijavama zviždača za predstavnike javnih ustanova opština Kotor, Tivat, Budva i Herceg Novi.

Obuka je organizovana u cilju informisanja učesnika o zakonskim okvirima i sprovođenju procedura koje su predviđene Zakonom o sprječavanju korupcije u slučaju podnošenja prijave zbog sumnje na ugrožavanje javnog interesa koje upućuje na postojanje korupcije.

Predavač je bio predstavnik Odsjeka za postupanje po prijavama zviždača i zaštitu zviždača Mirko Martić, dok je ispred CRNVO-a Zorana Marković u uvodnom dijelu govorila o ulozi i značaju samog instituta zviždača. Tokom obuke Martić je predstavio prisutnima njihove obaveze i način postupanja po prijavama zviždača, kao i obaveze organa kod kojeg je podnešena prijava. Takođe, Martić je polaznicima prezentovao dosadašnja iskustva i rezultate Agencije u radu po prijavama.

Predavanju je prisustvovalo 15 polaznika, a svim učesnicima je podijeljen informativni antikorupcijski materijal Agencije. Ova obuka predstavlja nastavak aktivnosti u okviru projekta CRNVO-a pod nazivom “Let your voice be heard” a podržan je od strane Ambasade Kraljevine Holandije.

Novosti