Agencija za sprječavanje korupcije

Održana radionica “Jačanje kapaciteta ASK u izvještavanju i prosljeđivanju informacija”

Radionica je bila posvećena analizi postojećih praksi izvještavanja o radu Agencije
15. novembar 2018.

Službenici Agencije za sprječavanje korupcije učestvovali su na radionici na temu unaprjeđenja izvještavanja o radu ove institucije, koja je održana 12. i 13. novembra u Kolašinu, u okviru projekta “Borba protiv ekonomskog kriminala – Horizontalni program Savjeta Evrope i Evropske unije za Zapadni Balkan i Tursku.

Radionica, koju je vodila ekspert Savjeta Evrope Marijana Trivunović, je bila posvećena analizi postojećih praksi izvještavanja o radu Agencije, kako bi se pružile preporuke za poboljšanje glavnih instrumenata izvještavanja Agencije: godišnjih Izvještaja o radu koji se dostavljaju Skupštini Crne Gore, kvartalnih izvještaja koji se dostavljaju Savjetu Agencije i izvještaja o kontroli finansiranja izbornih kampanja. 

Krajnji cilj navedenih aktivnosti je poboljšano predstavljanje Agencije i prepoznatost napora i rezultata na polju prevencije korupcije kroz realizaciju nadležnosti definisanih u antikorupcijskim propisima Zakonu o sprječavanju korupcije, Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i Zakonu o lobiranju.

Radionici su prisustvovali pomoćnik direktora Agencije Savo Milašinović i predsjednica Savjeta Agencije Goranka Vučinić, članovi Savjeta, načelnici svih Odsjeka u Agenciji, kao i pojedini službenici ovog državnog organa.


Novosti