Agencija za sprječavanje korupcije

Treći regionalni sastanak nadzornih organa za prijavu imovine i sukob interesa

20. oktobar 2016.

Predstavnici Agencije za sprječavanje korupcije učestvuju na trećem regionalnom sastanku nadzornih organa za  prijavu imovine i sukob interesa koji se održava u Sofiji, 20..i 21. oktobra 2016 godine.

Sastanku koji organizuje Regionalna antikorupcijska inicijativa (RAI), u saradnji sa Komisijom za sprječavanje i utvrđivanje sukoba interesa Republike Bugarske, prisustvuju pomoćnik direktora ASK-a za sprječavanje sukoba interesa i kontrolu finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja Savo Milašinović, i pomoćnica direktora za prevenciju korupcije, integritet, lobiranje i primjenu međunarodnih standarda Svetlana Rajković.

Cilj sastanka je sprovođenje Strategije za razvoj jugoistočne Evrope do 2020, jačanjem regionalne saradnje u području prijave imovine i sukoba interesa. Sastanak je okupio visoke predstavnike ministarstava pravde i nadzornih organa iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije i Srbije, koji raspravljaju o Nacrtu regionalnog pravnog instrumenta čiji cilj će biti razmjena podataka iz oblasti sukoba interesa i prijavljivanja imovine.

Treći regionalni sastanak je dio tekućeg procesa jačanja regionalne saradnje, odnosno nastavak sesija održanih u Zagrebu 2015. i Tirani 2016. godine. Održava se uz podršku Austrijske agencije za razvoj i Regionalnog savjeta za saradnju.

Novosti