Agencija za sprječavanje korupcije

Izvještaji o prihodima i imovini se objavljuju na sajtu Agencije

11. april 2016.
Agencija za sprječavanje korupcije trenutno obrađuje pristigle Izvještaje o imovini i prihodima, koje su javni funkcioneri dostavili u skladu sa Zakonom o sprječavanju korupcije. Javni funkcioneri su obavezni da Izvještaje, u skladu sa Zakonom, dostave Agenciji u elektronskoj i pisanoj formi.

Pisani izvještaji dostavljeni Agenciji se trenutno skeniraju i posredstvom bar koda povezuju sa istim izvještajima dostavljenim u elektronskoj formi, što omogućava provjeru istovjetnosti dostavljenih izvještaja u obje forme. Informacioni sistem Agencije obezbjeđuje elektronsko poređenje pristiglih Izvještaja.

Do sada je skenirano, povezano i u bazu podataka Agencije arhivirano oko 4.000 izvještaja. Uporedo sa tim, u Sektoru za sprječavanje sukoba interesa vrši se tehnička obrada dostavljenih izvještaja, a do sada je u toj fazi obrađeno oko 200 izvještaja, koji se odmah po završetku obrade, posredstvom softvera automatski objavljuju na internet stranici Agencije link: http://www.antikorupcija.me/me/registri/imovinski-kartoni/

Izvještaji iz prethodnih godina dostupni su na internet stranici Agencije.


Novosti