Agencija za sprječavanje korupcije

Sastanak sa šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori, Nj.E. Oanom Kristinom Popom

20. novembar 2020.

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović i predsjednik Savjeta Momčilo Radulović sastali su se danas sa šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom. Na sastanku je razgovarano o pitanjima iz domena borbe protiv kurupcije, koja su od presudnog značaja za napredak Crne Gore ka članstvu u EU.

Bio je to prvi zvanični susret ambasadorke EU sa novim rukovodstvom Agencije.

Tokom sastanka razgovarano je o nalazima iz posljednjeg izvještaja Evropske komisije, objavljenog 6. oktobra, kao i o konkretnim koracima koji se planiraju povodom nedostataka i preporuka navedenih u Izvještaju. Ambasadorka Popa je naglasila da je ASK jedna od ključnih institucija čiji se rad razmatra prilikom ocjenjivanja napretka koji Crna Gora ostvaruje u oblasti vladavine prava i prilikom odlučivanja o ispunjenosti privremenih mjerila u poglavlju 23.

Predstavnici Agencije upoznali su sagovornike sa postupanjima i rezultatima u prethodnom periodu, sa naglaskom na djelovanje prije, za vrijeme i nakon parlamentarnih izbora. Pored toga, razgovarano jei o planovima Agencije za reformisanje i unaprijeđenje efikasnosti rada. Takođe, predočeni su i rezultati Savjeta u prethodnoj godini. Dvije strane su saglasile da nastave radovnu saradnju i razmjenu u ovim značajnim oblastima.

Novosti