Agencija za sprječavanje korupcije

Predsjednik Savjeta ASK u službenoj posjeti Republici Slovačkoj

24. oktobar 2019.
Savjet Agencije za sprječavanje korupcije

Predsjednik Savjeta ASK Momčilo Radulović učestvovaće na seminaru koji se održava 24. oktobra u Bratislavi na temu stvarnog vlasništva privatnih kompanija i novog slovačkog zakonodavstva u toj oblasti.

Cilj seminara je predstavljanje Zakona o borbi protiv prikrivenog vlasništva privatnih kompanija Republike Slovačke kao prve zemlje koja je usvojila takav zakon i koja nastoji da posluži kao primjer u aktuelnoj debati o navedenom pitanju na globalnom nivou.

Seminar se organizuje u kontekstu slovačkog predsjedavanja OEBS-om (OSCE), a finansiran je i koordiniran posredstvom instrumenta Zvanične razvojne pomoći u okviru organizacije “Sharing Slovak Expertise (SSE)”, a pod pokroviteljstvom Ministarstva inostranih i evropskih poslova Republike Slovačke i Slovačke razvojne agencije - SlovakAid.

Na marginama seminara Predsjednik Savjeta ASK će imati susrete sa predstavnicima zemalja Zapadnog Balkana, EU i međunarodnih organizacija, u cilju razmatranja mogućnosti ostvarivanja saradnje sa Agencijom za sprječavanje korupcije na bilateralnom nivou.

Novosti