Agencija za sprječavanje korupcije

Saopštenje za javnost Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije

29. jun 2016.
Savjet Agencije za sprječavanje korupcije

Povodom obraćanja poslanika u Skupštini Crne Gore Mladena Bojanića članovima Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije, a u vezi sa Informacijom o zloupotrebi državnih resursa u partijske svrhe, Savjet je pozvao poslanika Bojanića da učestvije u radu 26. sjednice Savjeta, koja će se održati 8. jula 2016. godine.

S obzirom da je postupak po navedenoj prijavi u toku, sjednica neće biti otvorena za javnost, a nakon njenog održavanja biće objavljeno saopštenje za javnost na internet stranici Agencije i dostavljeno Agenciji „MINA“.

Članovi Savjeta su zauzeli stav da nakon okončanja postupka pred Agencijom, a po prijavi poslanika Bojanića, održe sjednicu otvorenu za javnost, gdje bi iznijeli svoje stavove o preduzetim mjerama i radnjama iz nadležnosti Agencije, nakon čega će Savjet donijeti zaključak o postupku pred Agencijom u konkretnom predmetu, u skladu sa članom 88 stav 1 tačka 7 Zakona o sprječavanju korupcije.