Agencija za sprječavanje korupcije

Predstavnici Agencije na obuci u CEELI Institutu

3. maj 2017.


Predstavnici Agencije za sprječavanje korupcije su u periodu od 24. do 28. aprila učestvovali na obuci „Istraživanje i krivično gonjenje korupcije u javnom sektoru“, na CEELI Institutu (Centralna i istočno-evropska pravna inicijativa) u Pragu, a na poziv Ambasade SAD-a u Podgorici, odnosno Biroa za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i sprovođenje zakona (INL), State Department-a. 

Intezivna petodnevna obuka je bila namijenjena tužiocima, istražiteljima, sudijama, predstavnicima antikorupcijskih organa i drugih relevantnih institucija, u cilju razmjene iskustava, te sticanja novih znanja i vještina. Predavači su bili eminentni stručnjaci u oblasti borbe protiv korupcije. 

Predstavnici Agencije za sprječavanje korupcije su, kroz studiju slučaja koja je bila predmet obuke, kao i kroz svoja izlaganja, upoznali ostale učesnike sa nadležnostima ove institucije, dosadašnjim uspješnim rezultatima kao i aktuelnim aktivnostima koje se sprovode u cilju primjene antikorupcijskih zakona, odnosno Zakona o sprječavanju korupcije, Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i Zakona o lobiranju. 

Učesnici obuke u ime Agencije su bili načelnik Odsjeka za provjeru prihoda i imovine javnih funkcionera Stefan Radunović, i samostalna savjetnica u Odsjeku za sprovođenje mjera kontrole finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja, mr Aleksandra Golubović.


Novosti