Agencija za sprječavanje korupcije

Amabsadorka Velike Britanije posjetila Agenciju

Direktor je istakao značaj i izrazio zahvalnost na projektu ekspertske podrške koju je Ambasada na početku 2016. godine obezbijedila Agenciji
Ambasadorka Velike Britanije posjetila Agenciju
16. januar 2018.

Direktor Agencije za sprječavanje korupcije g. Sreten Radonjić sastao se u prostorijama Agencije sa ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori Elison Kemp. 

Direktor Agencije g. Sreten Radonjić je upoznao ambasadorku Kemp sa nadležnostima i rezultatima ovog državog organa, sa posebnim osvrtom na oblast kontrole finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja. Direktor je istakao značaj i izrazio zahvalnost na projektu ekspertske podrške koju je Ambasada na početku 2016. godine obezbijedila Agenciji, a koji je podrzumijevao izradu podzakonskih akata i internih procedura Agencije, kao i obuku službenika Odsjeka za kontrolu finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja. Ovaj projekat se počeo realizovati u veoma važnom trenutku za Agenciju, jer se ova institucija na samom početku rada suočila sa izazovom sprovođenja prve kontrole finansiranja kampanje za lokalne izbore u Tivtu u aprilu 2016. kao i kontrole finansiranja za parlamentarne izbore u oktobru iste godine. 

Abmasadorka Kemp je izrazila interesovanje za aktivnosti Agencije u svim oblastima, s posebnim osvrtom na oblast kontrole finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja, provjere izvještaja o prihodima, unapređenje transparentnosti, kao i izazove u daljem radu Agencije.

Takođe, ambasadorska Kemp je izrazila interesovanje za očekivanja Agencije od Berlinskog procesa i Samita zapadno-balkanske šestorke, nakon čega su predstavnici Agencije upoznali ambasadorku o događaju na visokom nivou u vezi sa ovim procesom kao i operativnim radionicama na kojima su učestvovali i predstavnici Agencije. Ambasadorka je takođe najavila organizovanje radionice u martu koja će u saradnji sa Nacionalnom antikorupcijskom agencijom Italije biti održana u Podgorici, kao i narednog Samita koji će u julu biti održan u Londonu. 


Novosti