Agencija za sprječavanje korupcije

NAJAVA: Obilježavanje početka sprovođenja IPA 2014 Tvining projekta 'Podrška implementaciji mjera integriteta'

25. jun 2017.

Početak sprovođenja IPA 2014 Tvining projekta “Podrška implementaciji mjera integriteta” zvanično će biti obilježen u ponedjeljak 26. juna 2017. u 13h u hotelu “Hilton” (sala Princeza Jelena) u Podgorici. 

Uvodne govore će održati potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin i šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav. Prisutnima će se obratiti i ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, predsjednik Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije Republike Italije Raffaele Cantone, Ambasador Republike Italije Vincenzo Del Monaco i direktor Agencije za sprječavanje korupcije Sreten Radonjić. 

Na istom mjestu sa početkom u 15h predsjednik Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije Republike Italije Raffaele Cantone održaće predavanje “Borba protiv korupcije – kriminal bijelih okovratnika i korupcija u javnim nabavkama“. 

Cilj projekta je podrška u implementaciji mjera integriteta u svim institucijama javnog sektora i unaprjeđenje efikasnosti sistema za borbu protiv korupcije, kroz jačanje kapaciteta Agencije za sprječavanje korupcije, unapređenje antikorupcijskih politika i afirmaciju principa dobrog upravljanja. Oblasti iz nadležnosti Agencije koje su u fokusu ovog projekta su: mjere integriteta, zaštita zviždača, lobiranje i međunistitucionalna saradnja. 

Projekat „Podrška implementaciji mjera integriteta“ finansira EU posredsvom Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA II). Partner iz države članice EU je Nacionalna agencija za borbu protiv korupcije Republike Italije (ANAC), a institucija korisnica projekta je Agencija za sprječavanje korupcije. Period implementacije je 18 mjeseci, a vrijednost projekta je 600.000 €.  

Agenda dogadjaja u hotelu "Hilton" je u prilogu ove najave.


Novosti