Agencija za sprječavanje korupcije

Saopštenje: Službenici ASK kontrolisali dokumentaciju u Nikšiću

19. februar 2021.

Na temelju svojih zakonskih nadležnosti, u okviru praćenja kampanje za lokalne izbore, Agencija za sprječavanje korupcije je u četvrtak, 18. februara 2021. godine, po službenoj dužnosti, u Nikšiću izvršila kontrolu i nadzor nad sprovođenjem Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Službenici Agencije su u JU Srednja stručna škola i JU Prva srednja stručna škola kontrolisali cjelokupnu dokumentaciju o sprovedenom zapošljavanju u periodu od 5. januara, kada su raspisani izbori, do 18. februara.

Aktivnost je predstavljala dio opsežnog djelovanja Agencije i njenog Odsjeka za sprovođenje mjera kontrole finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja u pružanju punog doprinosa snaženju integriteta i transparentnosti izbornog procesa.

Zapisnici o kontroli su dostupni na internet stranici Agencije (zapisnik 1 i zapisnik 2). Ranije su objavljeni zapisnici o izvršenim kontrolama u Opštini Nikšić i JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, u kojima nije utvrđeno kršenje Zakona o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja.

Primjenom zakona i Plana kontrole i nadzora za izbornu kampanju za lokalne izbore u Nikšiću, Agencija će, pridržavajući se profesionalnih standarda, istrajati u misiji zaštite javnog interesa.

Novosti