Agencija za sprječavanje korupcije

Održan sastanak direktora ASK i ambasadorke SAD u Crnoj Gori

Na sastanku je istaknut značaj podrška koju je ambasada pružila Agenciji u nekoliko oblasti rada ovog državnog organa
18. mart 2019.

Direktor Agencije za sprječavanje korupcije g. Sreten Radonjić sastao se sa ambasadorkom SAD u Crnoj Gori NJ.E. gđom Džudi Rajzing Rajnke.

Direktor Agencije je upoznao ambasadorku Rajnke o nadležnostima i ključnim rezultatima rada Agencije u proteklom periodu, kao i o prioritetima u 2019. godini. Direktor je takođe izrazio zahvalnost za kontinuiranu podršku ambasade u jačanju kapaciteta Agencije kroz obezbjeđenje ekspertske i drugih oblika podrške u različitim segmentima rada ovog organa.

Na sastanku su, kao posebno značajne, istaknute ekspertska podrška koju je ambasada pružila Agenciji u nekoliko oblasti rada ovog državnog organa, uključujući oblasti zaštite zviždača i kontrole finansiranja političkih subjekata i izborih kampanja, kao i podrška u unapređenja informacionog sistema Agencije.

Direktor Radonjić i ambasadorka Rajnke su razgovarali o modalitetima buduće saradnje Agencije i ambasade SAD-a, čiji je cilj dalje unaprjedjenje efikasnosti rada Agencije i podizanje stepena prevencije korupcije u crnogorskom društvu.

Novosti