Agencija za sprječavanje korupcije

Održana radionica o finansijskom izvještavanju političkih subjekata

24. oktobar 2018.

Predstavnici Odsjeka za kontrolu finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja učestvovali su na radionici pod nazivom "Finansijsko izvještavanje političkih subjekata o prikupljenim i utrošenim sredstvima u toku izborne kampanje", koja je održana 23 i 24. oktobra u Podgorici

Radionici su prisustvovali predstavnici političkih subjekata koji su zaduženi za finansijsko izvještavanje, kao i predstavnici Agencije i Državne revizorske institucije koji su direktno uključeni u kontrolu finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja. Cilj radionice je bio razmatranje i prevazilaženje praktičnih izazova koji se odnose na finansijsko izvještavanje političkih subjekata.

Tokom radionice, eksperti Savjeta Evrope predstavili su predloge unaprijeđenih obrazaca za izvještavanje o prikupljenim i utrošenim sredstvima tokom izbornih kampanja. Na osnovu podataka dobijenih na radionici eksperti Savjeta Evrope ce pripremiti konačne predloge za izmjenu obrazaca i uraditi smjernice za njihovo popunjavanje.

Radionica je organizovana u okviru Projekta za borbu protiv ekonomskog kriminala u Crnoj Gori, koji sprovodi Savjet Evrope uz podršku Evropske Komisije u okviru Horizontalnog programa za Zapadni Balkan i Tursku.

Novosti