Agencija za sprječavanje korupcije

Savjet Agencije održao 5. sjednicu

Savjet Agencije za sprječavanje korupcije izabrao direktora Agencije za sprječavanje korupcije.
1. oktobar 2015.
Savjet Agencije za sprječavanje korupcije

Na danas održanoj petoj sjednici, Savjet Agencije za sprječavanje korupcije je shodno članu 91 stav 5 Zakona o sprječavanju korupcije („Službeni list CG”, broj 53/14), obavio razgovor sa kandidatima koji ispunjavaju uslove za izbor direktora Agencije za sprječavanje korupcije.

sjednica je bila otvorena za javnost, osim u dijelu razgovora sa kandidatima Mladenom Tomovićem, Sretenom Radonjićem i Dušanom Drakićem, na njihov zahtjev. Razgovor sa kandidatom Željkom Tomovićem bio je otvoren za javnost.

Članovi Savjeta su kandidatima postavljali pitanja u vezi sa uvodnim predstavljanjem kandidata, u vezi dostavljenog pisanog i obrazloženog predloga programa rada i ključnih prioriteta Agencije, i u vezi nadležnosti Agencije (Zakon o sprječavanju korupcije „Službeni list CG“, broj 53/14; Zakon o lobiranju „Službeni list CG“, broj 52/14; i Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja „Službeni list Crne Gore“, broj 52/14).

Članovi Savjeta su glasali po redosljedu utvrđenom Listom kandidata koji ispunjavaju uslove za izbor direktora Agencije, i to:

  • za kandidata Mladena Tomovića glasali su Ristan Stijepović i Goranka Vučinić;
  • za kandidata Sretena Radonjića glasali su Ristan Stijepović, Radule Žurić, Goranka Vučinić i Bojan Obrenović;
  • za kandidata Željka Tomovića glasao je Ristan Stijepović; i
  • za kandidata Dušana Drakića glasao je Ristan Stijepović.

Vanja Ćalović, članica Savjeta Agencije, nije glasala ni za jednog kandidata.

Nakon glasanja Predsjednica Savjeta je konstatovala da je kandidat Sreten Radonjić dobio četiri glasa, pa je shodno članu 91 stav 7 Zakona o sprječavanju korupcije izabran za direktora Agencije za sprječavanje korupcije.

Arhiva novosti