Agencija za sprječavanje korupcije

Saopštenje sa 59. Sjednice Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije

28. decembar 2017.
Savjet Agencije za sprječavanje korupcije

Današnja sjednica Savjeta bila je posvećena prezentaciji novih funkcionalnosti redizajnirane internet stranice Agencije.

Cilj redizajna je omogućavanje posjetiocima jednostavnije korišćenje internet stranice, kao i postizanje većeg nivoa transparentnosti objavljenih podataka.

Osim poboljšanja vizuelnog izgleda i bolje strukturiranosti podataka, sajt sadrži pojednostavljenu web formu prijave ugrožavanja javnog interesa koje upućuje na postojanje korupcije, uz zaštitu identiteta podnosioca i bezbjednost unesenih podataka.

Značajno je istaći i da je izrađena  web forma za prigovor u kampanji, kao i RSS feed koji omogućava nevladinim organizacijama, medijima i zainteresovanoj javnosti praćenje objavljenih novosti i dokumenata na sajtu.

Savjet je ocijenio da je internet stranica Agtencije  značajno unaprijeđena, čime je omugućena bolja vidljivost i pretraga objavljenih podataka, po kategorijama.

Zaključeno je da je potrebno nastaviti sa aktivnostima na unapređenju sistema u cjelini, a naročito u dijelu izmjene forme podnošenja izvještaja o prihodima i imovini javnih funkcionera. 

Arhiva novosti