Agencija za sprječavanje korupcije

Predstavnik Agencije na radionici 'Transparentnost i javne nabavke'

15. januar 2018.

Predstavnik Agencije za sprječavanje korupcije, načelnik Odsjeka za provjeru prihoda i imovine javnih funkcionera Stefan Radunović, učestvovao je na TAIEX Međunarodnoj radionici na temu – Transparentnost i javne nabavke, koja se održavala u Tirani, u periodu 11-12. januara 2018. godine. 

Radunović je na radionici predstavio nadležnosti Agencije u vezi sa javnim nabavkama, i niz aktivnosti koje se sprovode u cilju primjene antikorupcijskih zakona, a prvenstveno Zakona o sprječavanju korupcije u Crnoj Gori, rezultate rada Agencije. kao i određene primjere iz prakse.

Obuka u Tirani je svojevrstan nastavak radionice koja se održala u Trstu u junu 2017. godine i Skoplju u novembru 2017. godine, u okviru inicijative EU - Berlinskog procesa. U toku intenzivne dvodnevne obuke, namijenjene prvenstveno predstavnicima preventivnih antikorupcijskih organa i relevantnih institucija u oblasti javnih nabavki iz regiona, održano je više praktičnih sesija koje su vodili međunarodni eksperti iz Italije i Velike Britanije, koji su polaznicima prezentovali svoja iskustva u radu na slučajevima u oblasti javnih nabavki, transparentnosti u postupcima javnih nabavki, kao i borbe protiv korupcije u navedenoj oblasti.


Arhiva novosti